Skocz do zawartości

Problem ze slicerem od Anycubic - brak podpór, złe parametry

Pomocna odpowiedź

Napisano

Dzień dobry    

Niedawno (wczoraj) przyszła mi drukarka 3d od anycubic o nazwie ,,ANYCUBIC KOBRA 3 v2 combo`` i od razu po rozpakowaniu wydrukowałem benchy i obudowę na kamerkę (która była dodana do zestawu). Na moim laptopie miałem fajny model i postanowiłem  go wydrukować . Podpiąłem pendrive (dodanego do zestawu) i ściągnąłem slicera. Wkleiłem do niego ten model i w tym momencie natrafiłem na pierwszy problem. Ten dokładnie model był tak skonstruowany, potrzebował podpór. Zjechałem w dół  i zaznaczyłem obok napisu support ptaszka...I nic. Nic z modelem się nie stało. Dobra powiedziałem sobie w myślach  pocierpię wezmę gorszy model. Tak samo jak wcześniej ustawiłem temperaturę,  filament  i pobrałem go na pendrive (nowy). Pobrało go z ikonką painta 3d. Wpiąłem pendrive do drukarki kliknąłem print>usb>druk 3d(folder)> ferrari_sf90(model). W tej chwili wyskoczył problem z temperaturą i że nie może go wydrukować. Nie wiem co w tej sytuacji robić i proszę o pomoc.

pozdrawiam Dawidex

(edytowany)

Najlepiej jak pokażesz screeny z ekranu co robisz, w jakim slicerze, jaki filament. Może miałeś włączone podpory manualne w projekcie, podczas krojenia nie wygeneruje ich automatycznie. Podaj więcej informacji odnośnie parametrów, które ustawiłeś.

Edytowano przez orb777
  • Lubię! 1
Dnia 7.01.2026 o 09:32, orb777 napisał:

Najlepiej jak pokażesz screeny z ekranu co robisz, w jakim slicerze, jaki filament. Może miałeś włączone podpory manualne w projekcie, podczas krojenia nie wygeneruje ich automatycznie. Podaj więcej informacji odnośnie parametrów, które ustawiłeś.

na szczęście owy problem udało się załatwić, ale mimo wszystko dziękuje za zaangażowanie 🙂

Dnia 9.01.2026 o 08:21, orb777 napisał:

@Dawidex, ok, a jakie było rozwiązanie?

problem był w zapisaniu projektu, a dokładniej w rodzaju zapisanego pliku. Po prostu trzeba było na początku potnij aktualną płytę i później eksportuj g code. A to link do poradnika który uratował mi życie

• Lubię! 2

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...