Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

(edytowany)
21 godzin temu, Adamas napisał:

Czy ktoś może mi powiedzieć co to jest i gdzie można to kupić? Za odpowiedzi z góry dzięki!!

Dasz radę prześledzić przewody i rozrysować jak to jest podłączone? Bo z jednej strony może być to przekaźnik, ale ZM1216V sugerowałoby zasilacz modułowy 12V... Albo jakiś transformator.

Edytowano przez H1M4W4R1
40 minut temu, Adamas napisał:

image.jpg

Na oko raczej to będzie transformator. Schemat by sporo wyjaśnił, ale najpewniej jest to podłączone bezpośrednio do zasilania sieciowego i używa zwykłych żarówek 12V.  Wtedy miałoby to sens...

Pisałem do producenta ale nie za bardzo chce się podzielić wiedzą i nigdzie nie mogę znaleźć schematu. Lampa jest już po gwarancji a za naprawę chcą jakieś dziwne kwoty. A część pewnie kosztuje jakieś 15 zł. No nic szukam dalej. Dzięki za pomoc!

Podobne z wyglądu są transformatory zalewane do druku. 

Jeśli był z tego elementu zasilany wentylator (wentylatory) to można odczytać parametry elektryczne z wentylatora, napięcie pracy, pobór prądu, moc oraz napięcie stałe lub przemienne i dobrać odpowiedni transformator lub zasilacz.

Inna możliwość to filtr przeciwzakłóceniowy w obwodzie zasilania silników. Szczególnie jeśli silniki są zasilane napięciem 230V AC.

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...