Skocz do zawartości

Line Follower Pierwszy Sprawdzenie Schematu

Pomocna odpowiedź

Atom postępy są, ale nadal musisz pomyśleć. Nie jest za dobrze. Masz zwarcie dwóch ścieżek. Zmień sobie pady na okrągłe - lepiej się lutuje i wierci (przynajmniej dla mnie). Popracuj jeszcze i będzie dobrze. Masz na prawdę za dużo tych pseudo przelotek - łączenia kablami. Tego nie powinno być. U mnie zdarzyło się to tylko raz i żałuje tego. Jeśli ci nie pasuje rozmieszczenie elementów to umieść je tak jak widzisz na schemacie - zawsze tam gdzie piny mikrokontrolera, a nie tam gdzie ci się podoba.

pawcio0928 autorouter to jest złe rozwiązanie dla płytek jednostronnych. Czy na prawdę tak trudno pomyśleć i popróbować ❓ Chyba nie 😉 Nauka nie boli, a zdobyte doświadczenie przyda się w przyszłości. Dawniej ludzie do projektowania płytek używali papieru milimetrowego i robili to naprawdę genialnie. My mając komputery nie potrafimy ich wykorzystać 🤣

Atom nie musisz zaczynać od nowa. Schemat zostawiasz zapisując go pod inną nazwą, a płytkę usuwasz. Potem projektujesz ja od nowa. Spróbuj zrobić to tak jak widzisz to poprzez schemat. Tam gdzie masz połączone dane elementy z uC. Powodzenia 😉

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...