Skocz do zawartości

[Autodesk Inventor 2013] Przestaje działać menu i nawigacja

ojebejbe

Pomocna odpowiedź

Czołem,
Jakiś czas temu zainstalowałem sobie Inventora w najnowszej wersji 2013. Wersja studencka, ściągnięta ze strony Autodeska. Niestety co jakiś czas pojawia mi się ten sam problem.

Co?

Przestaje działać menu dostępne po kliknięciu w logo Inventora (New, Open, Export, Close(sic!) etc.) - kliknięcia w którąkolwiek opcję są ignorowane. Jednocześnie nie mogę nawigować sobie po otwartym pliku (przesuwać, obracać), nie działa przesuwanie z wciśniętym środkowym klawiszem myszy, nie działa navigation bar, cube przy obracaniu reaguje z kilkusekundowym opóźnieniem. Ciekawe jest to, że normalnie działa ribbon, a także można pracować z rysunkiem czy szkicem.

Kiedy?

Wydaje mi się, że zawsze gdy występował problem to po utworzeniu nowego Rysunku technicznego (Drawing, nie wiem jak nazywa się to w PL wersji). Do każdego projektu były dodawane elementy z Biblioteki Części Standardowych. Raz program wykrzaczył się po tym jak go uruchomiłem, otworzyłem część, utworzyłem nowy rysunek, zminimalizowałem, przełączyłem przełączyłem playlistę na Groovesharku i przywróciłem okno Inventora.

Gdzie?

Komputer raczej spełnia wymagania programu, Feature Level pokazywany przez Inventora to 5_0. Nie podejrzewałbym sprzętu.

Miał ktoś może podobny problem? Rozwiązania podobnego problemu, opisanego na forum Autodeska nie działają. W tym samym temacie, ktoś opisał takie same objawy jak u mnie , ale post pozostaje bez odpowiedzi.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.