krzysztof76 Napisano Sierpień 13, 2015 Udostępnij Napisano Sierpień 13, 2015 Witam Posiadam Arduino mega 2560 czy dalo by rade aby arduino załapał sygnał pilota mojej bramy i sie go nauczył tak aby otwierać i zamykać przez arduino bramę. Posiadam pilot dwukanałowy na 868MHz oraz kupiłem juz nadajnik i odbiornik 868MHz. Proszę was o pomoc jak można to zrobić Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Sierpień 13, 2015 Udostępnij Sierpień 13, 2015 Przeniosłem do bardziej odpowiedniego działu. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
krzysztof76 Sierpień 13, 2015 Autor tematu Udostępnij Sierpień 13, 2015 ok, nie wiedziałem dokładnie w jakim dziale ten post umieścić Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Czubaka Luty 24, 2016 Udostępnij Luty 24, 2016 Hmm, z odbiorem to może być tak, że jak podłączysz odbiornik, włączysz serial monitor i będziesz naciskał pilota, to powinny wyskoczyć sygnały jakie arduino otrzymuje. Z nadawaniem niestety nie wiem 🙁 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
hamer_ Czerwiec 16, 2016 Udostępnij Czerwiec 16, 2016 mam coś podobnego tylko w mojej wersji użyłem gotowego pilota od bramy warto pamiętać że pilot z bramą musi być sparowany użyłem esp może być arduino esp robi za serwer z którym można się połączyć za pomocą telefonu tabletu przez wifi serwer ma kilka "przycisków" po ich naciśnięciu pojawia się stan wysoki na na nożkach esp np GPIO2 który wysterowywuje tranzystor który załącza pilot z bramy można też wykorzystać styk który przychodzi do domofonu gdzie równolegle do przycisku otwierającego bramę wpinamy przekaźnik lub tranzystor który jest sterowany z np arduino początkowo tak chciałem zrobić ale do esp mam podłączonych kilka innych rzeczy i całość się nie zmieściła w obudowie domofonu i musiał bym do niego doprowadzić dodatkowe zasilanie Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
deshipu Czerwiec 16, 2016 Udostępnij Czerwiec 16, 2016 Czy powydłubywaliście wszystkie klawisze z interpunkcją ze swoich klawiatur? Panowie, bez przesady, tego się nie da czytać. 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »