Komentator Napisano Listopad 27, 2015 Udostępnij Napisano Listopad 27, 2015 Wynalazcy z Teheranu (Iran) pokazali kolejną wersję robota humanoidalnego - Surena III.Ma on rozmiary dorosłego człowieka. Potrafi m.in. schodzić po schodach, kopać piłkę, czy też stać na jednej nodze, wyginając się do tyłu. UWAGA, to tylko wstęp! Dalsza część artykułu dostępna jest na blogu.Przeczytaj całość »Poniżej znajdują się komentarze powiązane z tym wpisem. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
hob_bit Listopad 27, 2015 Udostępnij Listopad 27, 2015 Podoba mi się ta konstrukcja - chciałbym go mieć na swoim podwórku, jako pomocnika do wszystkich zadań - Od otwierania mi bramy wjazdowej, po dozór terenu, kiedy nie ma mnie w domu - Tylko z tym językiem perskim byłby kłopot 😉 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
mosi2 Listopad 28, 2015 Udostępnij Listopad 28, 2015 Z początku przeczytałem "syrena" i pomyślałem, że co ci Polacy w Teheranie, to nawet ja nie 🤣 Robocik fajny, chyba wiem, co chcę robić po studiach 😃 Aczkolwiek prędkość jego ruchów nie powala... No cóż, ewolucja trwa Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »