Skocz do zawartości

Podwozie gąsienicowe SINONING Robot "chiński high-end"

bletz

Pomocna odpowiedź

Przymierzając się do zakupu prezentu świątecznego dla ojca (w zeszłym roku dostał coś a'la kit startowy arduino - sam mu wybrałem elementy) pomyślałem, że fajnie byłoby sprezentować jakieś podwozie do robota.

Nie chciałbym kupować plastikowej tandety więc zacząłem szukać konstrukcji metalowych.

Bardzo ciekawie prezentuje się Wild Thumper (wersja 6 kołowa) jednak jest on trochę poza moim zasięgiem finansowo - same bebechy 250 USD a do tego jakiś mocarny mostek H i battery packt to pewnie ~1500zł (z tego co się orientuję resztę ma albo to groszowe sprawy dokupić).

Przypadkiem (na ebay) natknąłem się na gąsienicowe konstrukcje z dalekiego wschodu.

LINKI:

http://www.aliexpress.com/store/product/Metal-Tank-Track-with-shock-absorber-Smart-robot-Chassis-DIY-kit/519184_32404774824.html

http://www.aliexpress.com/store/product/Metal-stainless-steel-Tank-Track-with-shock-absorber-ROBOT-VIDEO-MOBILE-CONTROL-FOR-arduino/519184_32404878691.html

Na zdjęciach i filmiku (dla mnie jako laika) wygląda to porządnie. Kupowanie gotowego kitu zabija lwią część frajdy związanej z budową ale pozwala mocno ciąć koszty - zakładając że jest to w pełni kompletny robot -napisałem zapytanie do sprzedawcy co konkretnie znajduje się w zestawie.

Czy ktoś z was miał styczność z tym modelem (lub podobnymi)?

Nie chciałbym wtopić bądź co bądź dość pokaźnej sumy w crapa.

Może jakiś polski sklep oferuje podobne rozwiązania bez chorej przebitki na cenie? (Kwota jaką jestem gotów przeznaczyć to maksymalnie 1000 zł)

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.