riese96 Napisano Grudzień 13, 2015 Udostępnij Napisano Grudzień 13, 2015 Witajcie. Na wstępie zaznaczę że jestem kompletnie zielony - jeżeli chodzi o mikrokontrolery. Mam problem z nową ATmegą128A. Połączam ją do komputera za pomocą programatora usbasp - Sprawdziłem kabelki bardzo dużo razy i wszystko wydaje się być dobrze podłączone. Właściwe zworki na programatorze są włożone(POWER i SLOW) i pali się lampeczka zasilania na procku.(zasilam z programatora) Mkavrcalculator pokazuje mi przy próbie wykrycia ATmegi "System nie może znaleźć ściezki dostępu". Próbowałem też przez konsolę cmd - tam wywala mi bładrc=-1 oraz "target doesn't answer".Sterowniki też próbowałem zmieniać - niestety bez rezultatu. Bardzo proszę o pomoc - bo może rozwiązanie wydaje się banalne 🙂 z góry dziekuje! Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
pawcio0928 Grudzień 13, 2015 Udostępnij Grudzień 13, 2015 Zaglądałeś do ds atmegi128A? Widziałeś rozdział 31.9? Podłączyłeś Kabelki pod pdi, pdo i sck? Jeśli tak to trudno będzie nam pomóc bez jakiegoś zdjęcia układu, aby ocenić co innego może nie działać. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
riese96 Grudzień 27, 2015 Autor tematu Udostępnij Grudzień 27, 2015 dzięki 🙂. Okazało się że to wina programatora. Temat do zamknięcia. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »