Skocz do zawartości

Raspberry Pi 3 - instalacja systemu w 6 krokach + konkurs

Pomocna odpowiedź

Napisano
html_mig_img
Zgodnie z wcześniejszą zapowiedzią pora na kolejny artykuł poświęcony Raspberry Pi. Mowa oczywiście o najnowszym modelu B w wersji 3.Tym razem przedstawiam poradnik dotyczący pierwszego uruchomienia. Od wyjęcia z pudełka, przez instalację systemu, aż do połączenia z Internetem przez wbudowany moduł WiFi.

UWAGA, to tylko wstęp! Dalsza część artykułu dostępna jest na blogu.

Przeczytaj całość »

Poniżej znajdują się komentarze powiązane z tym wpisem.

Czas na podsumowanie konkursu!

Zwyciężyła osoba, która wysłała odpowiedzi z maila m******[email protected]

Zaraz do tej osoby wysyłam wiadomość, aby nie było żadnej wątpliwości 🙂

Wszystkim innym gratuluję wytrwałości i dobrych odpowiedzi, bo zdecydowana większość była oczywiście poprawna!

• 3 miesiące później...

Witam!

Czy kurs do Raspberry Pi 3 powstanie? Jeśli tak to jaki system byłby w kursie? Pytam, bo chciałbym kupić RPI 3 z systemem Windows 10 IOT i nie wiem czy to dobry wybór 🙂

bartosz94, jeśli chodzi o RPI, to temat kursu jest dla mnie dość trudno. Było już tyle planów, które zawsze z niezależnych przyczyn musiałem odwoływać... Dlatego w tej kwestii nie składam już żadnych publicznych deklaracji 🙂

Co do systemu, to nie musisz się jednak obawiać - jeśli moja wiedza jest aktualna, to nie ma czegoś takiego jak RPI dedykowane do Windowsa. Niezależnie od tego, co kupisz będziesz mógł zainstalować tam wybrany później system.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...