Skocz do zawartości

ILIFE V7S - autonomiczny odkurzacz z Gearbest

Pomocna odpowiedź

Napisano
html_mig_img
Roboty sprzątające, to najczęściej autonomiczne odkurzacze, które dodatkowo kojarzą się nam z jednym, konkretnym producentem. Część osób zapewne nie zauważyła, że na rynku dostępne jest znacznie więcej takich urządzeń Tym razem miałem okazje sprawdzić w praktyce konstrukcję sprzedawaną pod nazwą ILIFE V7S, która oprócz odkurzania może czyścić na mokro.

UWAGA, to tylko wstęp! Dalsza część artykułu dostępna jest na blogu.

Przeczytaj całość »

Poniżej znajdują się komentarze powiązane z tym wpisem.

Czy cena 142 jest dostępna po wpisaniu jakiegoś kuponu, gdyż obecna cena to 152.

Czy w zestawie jest pilot, czy jest to wyposażenie dodatkowe?

No dobra, wszystko fajnie, ale skąd odkurzacz "wie", że posprzątał dany fragment pomieszczenia? Ma jakiś "czujnik brudu/kurzu"? Z filmu wnoszę, że jeździ chaotycznie, kilkukrotnie przejeżdżając przez ten sam obszar.

namex, wczoraj taka cena była publiczna (akurat była promocja). Zaraz napisze do GaerBest, czy mają jeszcze jakiś kod 😉

rafalski76, raczej nie ma (przynajmniej nie widać takiego mechanizmu), ale to jednak standard, ponieważ użytek z takiego czujnika byłby dopiero wtedy, gdy robot potrafiłby mapować pomieszczenie i śledzić dokładnie swoje ruchu. Jeden producent nazwie to losowym czyszczeniem, a inny "rozbudowanym algorytmem sprzątającym". Podczas normalnego cyklu sprzątania robocik trafia raczej wszędzie - przynajmniej takie mam obserwacje z praktyki.

namex, wczoraj taka cena była publiczna (akurat była promocja). Zaraz napisze do GaerBest, czy mają jeszcze jakiś kod 😉

Poprzez stronę mobilną cena 152, 🙁, wersja komputerowa strony 142 🙂. Dziwne.

To jednak artykuł sponsorowany, tak myśli. Do ceny należy doliczyć dostawę ponad 50$. Wysyła DHL, a więc i na 100% podatek i może cło.

namex, koszt dostawy i VAT, to chyba żadna tajemnica? Ja też musiałem zapłacić np. VAT.

Recenzja dotyczy produktu, a nie systemu podatkowego - na to nic nie poradzimy 🙂

• 2 lat(a) później...

Mam pytanie techniczne... blokuje mi sie ta podlyzna szczotka. Jest wyczyszona z kazdej mozliwej strony. Wona lezy gdzies w mechanizmie. Rizkrecilam go ale tam w zasadzie nie ma dohscia więc to raczej nie wina brudu. Ma ktos jakis pomysl?

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...