Skocz do zawartości

Servo Tower Pro MG995R

Pomocna odpowiedź

Napisano

Cześć, mam problem z dwoma serwami typu MG995R. Czytałem dużo w internecie że jest problem z ich elektroniką i czasami te serwa nie mają płynności itp. U mnie problem wygląda zupełnie inaczej. Mimo poprawnie połączonego układu (sprawdzałem na miniserwach) i wgranego przykładowego programu z arduino serwa nie chcą zmieniać swojej pozycji. Wydają tylko taki dźwięk jakby cykanie ale nic się nie zmienia w ich położeniu. Czym może być to spowodowane?

Sprawdzałem je na napięciu 7,1 V

A cóż mogę więcej dodać? wydaje mi się że najważniesze informacje podałem czy poprawność połączenia i ten dźwięk, który wydaje serwo (cykanie).

Może ktoś miał te serwa i miał podobny problem. Za jakiś czas kupie tester serw i spróbuję z nim.

Dużo możesz podać. Możesz napisać z czego to właściwie zasilasz. Możesz zrobić zdjęcie całości i nam pokazać. Możesz pokazać nam kod, którego używasz do testów. Możesz wziąć multimetr i pomierzyć napięcia w kluczowych miejscach. Możesz wziąć oscyloskop albo analizator logiki i sprawdzić sygnał, docierający do serw. Możesz sprawdzić czy to samo się dzieje gdy masz podłączone tylko jedno serwo.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...