juras69pl Napisano Listopad 11, 2016 Udostępnij Napisano Listopad 11, 2016 Witam Kupiłem zestaw do serii poradników programowania z arduino z płytką dfr i do momentu czwartej części poradnika było wszystko dobrze. Przykład wskaźniki na diodach nad pracą domową 4.1 nie zadziałał tak samo kolejny z fotorezystorem tzn wgral się ale nic się nie dzieje. Poprzednie działają. Co może być tego powodem? Dodam że ustawienie komponentów na płytce sprswdzalem kilka razy. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Listopad 12, 2016 Udostępnij Listopad 12, 2016 juras69pl, umieść dla pewności zdjęcia swoich układów. Czy wgrywałeś dokładni takie programy jak są w kursie? Bez żadnych zmian? To kluczowe, aby szybko rozwiązać Twój problem 🙂 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
juras69pl Listopad 12, 2016 Autor tematu Udostępnij Listopad 12, 2016 kod dosłownie skopiowany z poradnika __________ Komentarz dodany przez: Sabre Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Listopad 12, 2016 Udostępnij Listopad 12, 2016 juras69pl, nie wiem czy dobrze widzę, ale czy przypadkiem nie wpiąłeś w płytkę wszystkich diod odwrotnie? Wygląda na to jakby nacięcie na obudowie (symbolizujące nóżkę, która powinna iść do masy) były po złej stronie. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
juras69pl Listopad 12, 2016 Autor tematu Udostępnij Listopad 12, 2016 Wkońcu! A już myślałem, że mi coś się w płytce przepaliło 😃 Dziękuje Panu bardzo za odpowiedź to jednak była ta mylna nóżka od diody. Pozdrawiam, temat do zamknięcia. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Listopad 13, 2016 Udostępnij Listopad 13, 2016 juras69pl, nie ma problemu - następnym razem polecam zacząć od sprawdzania takich szczegółów, bo często są kluczowe dla działania całego projektu. Popraw proszę obrazki umieszczone w Twoim wcześniejszym poście tak zgodnie z instrukcją, którą podał moderator. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »