Piwo85 Napisano Listopad 19, 2016 Udostępnij Napisano Listopad 19, 2016 Witam serdecznie. Jako że jestem nowy na tym forum przepraszam za wszystkie błędy moje, ale przejdę do mojego pytania. Posiadam płytkę STM32F411E Discovery i mam projekt do zrobienia na studia. Mój projekt ma odczytywać z karty SD pliki dźwiękowe (mp3/wave) i przekazywać je do wyjścia jack by odtwarzać dźwięki. Dodatkowo przez usart ma być możliwy wybór odtwarzanego pliku. Na wstępie mam problem ponieważ nie wiem kompletnie jak podłączyć do płytki czytnik SD. To jest owy czytnik , który posiadam. Dodam, że czytnik ma działać po SPI. Czy mógłby mi ktoś pomóc jak to podłączyć, ale jak do tego dojść? Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie.
Treker (Damian Szymański) Listopad 22, 2016 Udostępnij Listopad 22, 2016 Piwo85, a masz jakieś konkretne pytanie, czy tylko ogólniki ? Jeśli nie wiesz całkowicie jak zacząć, to poczytaj o SPI, bo właśnie tak będziesz się komunikował z kartą SD. Jeśli nie miałeś nigdy wcześniej styczności z tym interfejsem to przeczytaj sobie poniższy artykuł (inny przykład, ale interfejs ten sam): Kurs STM32 F4 – #10 – Obsługa SPI, wyświetlacz OLED
Piwo85 Listopad 28, 2016 Autor tematu Udostępnij Listopad 28, 2016 Oczywiście kurs widziałem ale wyjścia z czytnika sd trochę się różnią i nie do końca wiem jak to podłączyć, a drugą sprawą jest to że w poradniku nie ma pokazane jak jest połączony ekran z jakimi pinami co dla mnie jest troche problematyczne :/.
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »