Skocz do zawartości

Usystematyzowanie wiedzy z podstaw elektroniki, elektrotechniki i mechaniki ogólnej

Revanspl

Pomocna odpowiedź

Hej,
Chcę w końcu usystematyzować podstawy swojej wiedzy (zarówno w zakresie teorii jak i praktyki) z elektroniki, elektrotechniki i mechaniki.

Studiuję na dwóch uczelniach, medycznej i technicznej, niestety za młodu byłem uczniem klasy bio-chem (plus fizyka, którą szczerze kocham, ale niestety szczególnie kwantową), z powodu pewnych uproszczeń nie mam podstaw lub mam je bardzo chaotyczne. O co was proszę:

-Poszukuję podręczników (prof. od elektroniki polecił podręczniki do technikum, ale nie był za bardzo "na czasie") lub innych źródeł usystematyzowanej wiedzy z elektroniki i elektrotechniki (mówimy przede wszystkim o podstawach teoretycznych, pozwalających rozwinąć dalej swoją wiedzę)

-J/w z założeniem iż mówimy tutaj o podstawach mechaniki (tutaj moja wiedza jest znacznie większa, ale chciałbym na spokojnie ją usystematyzować)

Co byście polecili?

Dlaczego nie pytam dokładniej? Ponieważ nie umiem zadać bardziej szczegółowego pytania.

Tematu nie znalazłem w wyszukiwarce.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...