Skocz do zawartości

Podłączenie TV do internetu

Pomocna odpowiedź

Napisano

Witam,

chcę podłączyć do TV (LG 42 cale, na razie nie mam dokładnego modelu) urządzenie dzięki któremu można będzie pooglądać youtube + od czasu do czasu jakieś stronki internetowe (głównie portale informacyjne).

Wcześniej tv korzystał z preinstalowanej aplikacji do yt niestety od czerwca przestałą być wspierana.

Rozważałem podłączenie raspbery ale mam wątpliwość czy yt będzie działał wystarczająco płynnie, dlatego zacząłem również przeglądać różnego rodzaju android box oraz mini komputery w stylu intel stick.

Przewidziany budżet to 200-300 zł.

Czy waszym zdaniem w tej cenie uda się dobrać coś rozsądnego?

Co będzie działało najpłynniej?

Czy macie jakieś doświadczenia z takimi rozwiązaniami? A może jest jakieś ciekawsze rozwiązanie?

Może spróbuj, prawdopodobnie dostaniesz lepszą odpowiedź i szybciej gdzieś, gdzie dyskutują ludzie, którzy się tym zajmują. Nie mówię, że tutaj się ktoś nie znajdzie prędzej czy później, ale nawet to nie jest takie pewne. Na przykład ja nie miałem w domu telewizora od 15 lat, więc trudno mi się wypowiadać. Podejrzewam, że wielu użytkowników tutaj ma podobnie. A jak zapytasz na forum o telewizorach, to masz jednak dużo większe szanse.

Jednym z najprostszych rozwiązań, jakie idealnie pasowałoby do Twojego problemu jest zakup konsoli do gier. Zarówno PS jak i Xbox mają funkcję, która pozwala na wygodne przeglądanie YT i stronek internetowych na dowolnym telewizorze. Jak dobrze poszukasz, to niektóre modele konsol znajdziesz za 300 zł, choć fajnie jakbyś miał nieco większy budżet.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...