wiciu Luty 26, 2018 Autor tematu Udostępnij Luty 26, 2018 Dziękuję wam bardzo za całą pomoc i cierpliwość. Ta przetwornica regulowana bardzo mi się spodobała. Czyli jeśli dobrze zrozumiałem mógłbym podłączyć stos 3S bezposrednio do arduino i do przetwornicy, przez tę przetwornicę podpiąć serwa(tak jak na schemacie z BEC który wysłałem tylko zamiast niego przetwornica) i zewrzec masę wg której pracują serva z masa arduino ?
marek1707 Luty 27, 2018 Udostępnij Luty 27, 2018 Minus stosu akumulatorów podłączasz bezpośrednio do minusa na wejściu przetwornicy. Masę Arduino podłączasz krótkim kablem także bezpośrednio do tego punktu. Masy serwomechanizmów podłączasz do tego samego miejsca a jeśli robi się buła z kabli, do minusa w okolicy wyjścia z przetwornicy, ale na tej samej płytce, nigdzie indziej. Plus akumulatorów bezpośrednio do plusa wejściowego przetwornicy (ew. przez wyłącznik, bezpiecznik i co tam chcesz). Plus Vin Arduino tamże. Plusy serwomechanizmów do plusa Vout przetwornicy. Zasilania ew. czujników, wyświetlaczy itp. bierzesz tylko z płytki Arduino, z jej pinów GND i +5V. Pisząc o wytrzymywanych 16V miałem na myśli tylko UNO. Nano są słabsze, nie próbuj tego w domu.
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »