Skocz do zawartości

APWS - Automatic Plant Watering System

Alergicprojects

Pomocna odpowiedź

Podoba Ci się ten projekt? Zostaw pozytywny komentarz i daj znać autorowi, że zbudował coś fajnego!

Masz uwagi? Napisz kulturalnie co warto zmienić. Doceń pracę autora nad konstrukcją oraz opisem.

Właśnie zaakceptowałem Twój opis, możesz go teraz zgłosić do akcji rabatowej umieszczając link w temacie zbiorczym. Dziękuję za przedstawienie ciekawego projektu, zachęcam do prezentowania kolejnych DIY oraz aktywności na naszym forum 🙂

• Lubię! 1

Bardzo fajny projekt i ładnie obudowany. Można poprosić o jakieś namiary na pompkę? Sam planuję teraz zrobić coś podobnego na lato, tylko rozbudowane właśnie o stację pogodową i możliwość sterowania po przez telefon 🙂 

(edytowany)

Bardzo chętnie bym pomógł -niestety pompka została kupiona podczas zakupów do pierwszej wersji projektu. Było to dobre 2 lata temu i w tym czasie 3 razy zmieniłem telefon. Żadnego numeru seryjnego nie posiadam ,nie zwykłem też gromadzić paragonów, paczek i instrukcji. Jedyne co pamiętam to zasilanie owej pompki (12V 1A) i maks wynoszenie słupa wody (8 metrów w górę. Może znajdzie Pan ten model na podstawie tych danych.

Edytowano przez Alergicprojects
Błędy jednostkowe
  • Lubię! 1

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

@Alergicprojects Bardzo dziękuję za te informacje, pomogły mi 🙂 

EDIT: A takie jeszcze pytanko. Pompka może być np. 1m nad zbiornikiem wody i pompować na wysokość 2m to wtedy max wynoszenie słupa wody musi być minimum 3m. Dobrze myślę że sumuję się odległości między zbiornikiem a ujściem ?

Edytowano przez Masterpc96

Dnia 22.04.2019 o 15:05, Masterpc96 napisał:

Bardzo fajny projekt i ładnie obudowany. Można poprosić o jakieś namiary na pompkę? Sam planuję teraz zrobić coś podobnego na lato, tylko rozbudowane właśnie o stację pogodową i możliwość sterowania po przez telefon 🙂 

Na aliexpress wpisz "water pump 5v". Cena to jakieś ~5-10zł.

Właśnie lepiej na 5V czy na 12V bo chciałem dać na 12V a do logiki dać LDO na 3.3V bo sterowanie będzie po przez esp32

57 minut temu, Alergicprojects napisał:

Na dostawę w Ali czeka się jakiś miesiąc jezeli nie zapłaci się majątku. Lepiej kupić w Polsce na abc-rc . Jest szybciej i w tej samej cenie.

Ja czekam max 2 tygodnie 😛 przesyłka to AliExpress Shipping, czasami za dolara czasami za darmo 😉 

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.