Treker (Damian Szymański) Napisano Listopad 28, 2009 Udostępnij Napisano Listopad 28, 2009 Mini live relacja z zawód RoboticArena,,, ,,,czyli zawody okiem uczestnika 8:15 Daniel93 - Jestem w budynki C-13. Ludzi jak na razie jest bardzo mało, sami organizatorzy, którzy próbują się odnaleźć z 217 kartkami - rejestracja ruszy za chwile. 8:30 Daniel93 - Spotykam Sabre po krótkiej rozmowie idziemy rozejrzeć się co się dzieje 9:00 Daniel93 Otworzyli dopiero rejestrację, przebiegła sprawnie, dostaliśmy naklejki na robota z jego nazwą i z reklamą pol-vendig, oraz plakietkę zawodnika na smyczy. Na zawodach są hostesy, które rozdają wiatraczki i cukierki reklamujące zawody w Wałbrzychu, które odbędą się 23 stycznia. 9:20 Daniel93 Poszedłem zważyć oficjalnie swojego robota sumo, poszło sprawnie - robot waży 2310g. 10:30 Sabre Kilka zdjęć prezentujących jak wygląda bieżąca sytuacja na zawodach: 10:50 Daniel93 Na 40 minut przed pierwszymi walkami w kategorii sumo, wprowadzam ostatnie poprawki do swojego programu 10:58 Sabre W wolnej chwili przyglądam się konstrukcjom startującym w kategorii freestyle. 11:10 Sabre FreeSyle ciąg dalszy: 11:21 Sabre Daniel i Ja w naszych koszulkach z logiem diody 12:05 Sabre Zdjęć ciąg dalszy: 12:09 Sabre Oczywiście bannery diody również znalazły się na tych zawodach: 13:30 Daniel93 Robot Sabre'go zawiesił się na uskoku w trasie. Po kolejnym przeprogramowaniu padł uC. 14:45 Daniel93 Moja walka zakończyła się w pierwszej fazie eliminacji. Niestety przez zakłócenia czujników robot uciekał w prawo. 16:15 Treker Informacja od organizatora: finały będą transmitowane live za pomocą kamery internetowej. Już za kilka minut umieścimy swoje pierwsze filmy z zawodów 17:04 Sabre i Daniel93 Film zrobiony na szybko:) 17:16 Daniel93 Organizatorzy sprzątają strefę serwisową, o 18 odbędą się finały w budynku D-20 17:26 Daniel93 Nasz znajomy Harau, który wystartował w kategorii LineFollower z robotami "Trzmiel" oraz "Rohatyniec" (oba zakwalifikowały się do finału) wprowadza poprawki do Rohatyńca przed startem w następnej rundzie, uszkodzeniu uległ jeden z czujników linii. 19:39 Treker Zakończył się pokaz robotów z kategorii freestyle. Trwa ostatni etap FTL. Do finału dostały się następujące roboty: Trzmiel thunderbolt Rohatyniec Obelix G.ENEK Wonsz Jak na razie prowadzi Trzmiel 20:15 Treker W dzisiejszym wydaniu teleexpress'u można znaleźć krótką relację z RoboticArena, link do materiału: http://www.tvp.info/teleexpress/wideo (od 06:12) 20:27 Treker W zakończonym konkursie FTL wygrał robot Wonsz, drugiej miejsce zajął robot wyżej wspomnianego Harau'ma
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »