botulus Napisano Kwiecień 2, 2019 Udostępnij Napisano Kwiecień 2, 2019 Dzień dobry. Do swojego projektu potrzebuję zasilić cztery silniki takie jak pod linkiem: silnik i popularne serwo 9g. Jako, że nie orientuję się w temacie akumulatorów mam kilka pytań: 1. Czy mogę do tego celu użyć popularnych akumulatorów Eneloop (4 szt.), czy lepiej użyć ogniw 18650 Li-Ion? 2. Czy ogniwa Li-Ion mogę bezpiecznie ładować w "mądrej" ładowarce Eneloopa? 3. Czy Eneloopy (ewentualnie ogniwa Li-Ion) mogę umieścić w specjalnej obudowie i używać jako zwykły powerbank do telefonu? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
rziomber Kwiecień 6, 2019 Udostępnij Kwiecień 6, 2019 Ładowarki dedykowane Eneloopom raczej obsługują jedynie ogniwa Ni-MH, nie Li-ion. No chyba, że producent zaprezentował jakiś model, którego nie znam i na szybko nie znalazłem. Na Aliexpress możesz kupić obudowy powerbanków. Ponieważ ogniwa podłączone są tam równolegle - przed umieszczeniem kilku na raz koniecznie upewnij się wcześniej, czy mają podobne napięcie. Ładowarka LiitoKala Lii-500 może pełnić funkcję powerbanku USB. 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »