Skocz do zawartości

Prośba o zaprojektowanie pcb do linefollowera

Pomocna odpowiedź

Napisano

Mam problem czy ktoś mógł by mi zaprojektować płytkę na mojego line follower-a bo ja nie potrafię :/ z góry był bym wdzięczny .

Komentarz dodany przez: Treker

Regulamin pkt 3e ❗

Mam problem czy ktoś mógł by mi zaprojektować płytkę na mojego line follower-a bo ja nie potrafię :/ z góry był bym wdzięczny .

Jak już tak kolega pisze, że do cyt. "mojego", to wypadałoby albo poprosić u źródła, czyli u mnie, albo jawnie napisać że do mojego Psotka.

czyli zgaduje że on nie ma pliku źródłowego 🙂 a schemat pochodzi z Twojego postu? Jeśli tak to nie pomogę bo nie chce mi się na nowo schematu przenosić, no i nieładnie ze strony Dotli.

bardzo przepraszam ze nie ujełem tego ze schemat pochodzi z twojego postu jeszcze raz bardzo przepraszam . Mam pytanko Sabre nie masz gdzies pozostawionego schematu bo ja nie potrafie go zrobic

Mam projekt płytki, tylko co ci on da? Spójrz na silniki jakie były użyte w Psotku, do ich wysterowania użyłem tranzystorów małej mocy, bo te silniki pobierają malutki prąd, jeśli więc nie masz silniczków o podobnych parametrach co moje, moja płytka na niewiele ci się przyda.

Zgaduje również, że o elektronice czy programowaniu również nie za bardzo masz pojęcie. W Psotku użyłem innego złącza do programowania niż Kanda. Programu też pewnie sam nie napiszesz?

w eaglu jest funkcja automatycznego generowania PCB. ja wciskam Przycisk "switch to board", wtedy eagle mnie pyta czy zrobić płytkę automatycznie ze schematu. On wtedy generuje tylko informacje co ma być z czym połączone a ścieżki trzeba samemu albo kliknąć auto rysowanie ścieżek tylko że zazwyczaj wychodzi płytka dwustronna. Najlepiej sprawdź jakiś kurs Eagla.

Dzieki za pomoc . Sabre mam troche wspolnego z elektroniką , znalazłem juz schemat zbuduje line followera na pods. informacji z Konara ,,Bizonka'' oczywiscie uzyje tylko schematu .

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...