spissak Napisano Lipiec 7, 2019 Udostępnij Napisano Lipiec 7, 2019 Witam, bardzo fajny poradnik. Dołożyłem sobie do mojego domoticza 4 czujniki DS18B20, jednak wszystkie 4 zawyżają temperaturę o około 2-3 stopnie. Czy jest jakaś szansa żeby to skorygować w domoticzu? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Lipiec 7, 2019 Udostępnij Lipiec 7, 2019 Pytanie zostało wydzielone z komentarzy do kursu: https://forbot.pl/forum/topic/12120-kurs-raspberry-pi-projekty-2-domoticz-ds18b20-maile/ Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Inari Lipiec 9, 2019 Udostępnij Lipiec 9, 2019 Dnia 7.07.2019 o 13:38, spissak napisał: Witam, bardzo fajny poradnik. Dołożyłem sobie do mojego domoticza 4 czujniki DS18B20, jednak wszystkie 4 zawyżają temperaturę o około 2-3 stopnie. Czy jest jakaś szansa żeby to skorygować w domoticzu? jeśli zawsze zawyża o 4 stopnie to można sprawdzając czujnik bashem lub pythonem odejmować od odczytanej wartości odpowiednią wartość 😉 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »