Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

1 godzinę temu, Sabre napisał:

Witamy na forum, rozumiem, że to muszą być koła o średnicy 100mm?

Cześć. Niekoniecznie. Mogą być 90mm tylko żeby pasowały do tych  silniczków krokowych.  Nema 17 Stepper motors.

No i wydaję mi się, że im większe koła (w %) w stosunku do całkowitej wysokości, to robot będzie bardziej stabilny?

Pozdrawiam Krystyna.

14 minut temu, Sabre napisał:

@Krystyna zajrzyj do Botlandu jest tak kilka kół o średnicy 90mm, ale szczerze to nie wiem czy pasują do ośki silnika nema 17. Botland ma też specjalne mocowania do silników krokowych o wale 5mm do nich można przykręcić takie koło.

Tam już patrzyłam dlatego zdecydowałam się tutaj zarejestrować i napisać. Szukam tych kół ze względu na ten silniczki krokowe. Może jest ktoś tutaj kto wie jakie koła o takiej mniej więcej średni by pasowały. Ew. można coś na wał założyć?

10 minut temu, Sabre napisał:

@Krystyna ale na tym filmie widać, że na oś silnika jest założona aluminiowa przejściówka do której są te koła pewnie przykręcone, tak jak w moim poprzednim poście.

hmm No ja trochę zielona jestem 🙂  To co radzisz? Kupić krokowce i koła na botlandzie a potem improwizować?

@Krystyna Improwizowanie dobra rzecz, ale nie musisz improwizować. Jeśli kupisz koła które linkowałem i te mocowania to razem wszystko będzie pasowało do silników nema 17. Oczywiście o ile tak jak gdzieś sprawdziłem ich oś ma średnicę 5mm.

• Lubię! 2
15 minut temu, Sabre napisał:

@Krystyna Improwizowanie dobra rzecz, ale nie musisz improwizować. Jeśli kupisz koła które linkowałem i te mocowania to razem wszystko będzie pasowało do silników nema 17. Oczywiście o ile tak jak gdzieś sprawdziłem ich oś ma średnicę 5mm.

Ok. Dziękuje bardzo za pomoc.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...