bulgar1 Napisano Październik 11, 2019 Udostępnij Napisano Październik 11, 2019 Witam Jestem tutaj ponieważ rozważam zakup Raspberry Pi 4B do wykorzystania jako ruter pod openwrt Czy taka opcja jest możliwa? zamiast klasycznego rutera? czy to się sprawdzi? mam stałe łącze 100Mbit 6 urządzeń sieciowych głównie wifi AC dodatkowo chciałbym zrobić filtrowanie za pomocą Pihole proszę o jakieś rady wskazówki Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Październik 13, 2019 Udostępnij Październik 13, 2019 @bulgar1 czyli chciałbyś podłączyć wszystkie 6 urządzeń przez WiFi do RPi, które miałoby dostarczać internet do podłączonych klientów? Jakie prędkości chcesz osiągnąć i co dokładnie zdziałać na tym OpenWRT? Raspberry Pi nie jest platformą przygotowaną z myślą o byciu routerem, nie spodziewałbym się zbyt dobrych osiągów w takiej konfiguracji. Trochę "nie wierzę" w możliwości małego modułu WiFi bez wyjścia antenowego itd. 😉 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
bulgar1 Październik 21, 2019 Autor tematu Udostępnij Październik 21, 2019 dzięki za odp Obecnie na ruterze TPLINK na wifi osiągam 65-75 ze 100 jakie oferuje mój dostawca więc nie wiem jak sobie poradzi RPI ze swoim modułem WiFi Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »