Skocz do zawartości

Panel solarny GH165X135 - wyprowadzenia/podłączenie

piterek2707

Pomocna odpowiedź

Witam,

Postanowiłem napisać na forum bo nigdzie nie potrafię znaleźć odpowiedzi na moje pytanie. Otóż posiadam panel solarny taki jak na zdjęciu.

94143829_618475032213760_8257751294362517504_n.thumb.jpg.a83713cee3e01a1d02500e7564947f56.jpg

Moje podstawowe pytanie brzmi, czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego on ma tyle wyprowadzeń ( czy łącząc w różny sposób jestem w stanie korzystać jakby z części paneli w tym solarze ? ). No i w jaki sposób sposób powinienem podłączyć np. ładowarkę Li-ion aby korzystać w pełni z mocy jaką daje mi ten solar.  

@piterek2707 witam na forum 😉

Punkty na górze i na dole są najpewniej umieszczone wyłącznie dla wygody, gdybyś chciał łączyć kilka takich paneli. Jeśli chcesz korzystać tylko z jednego to wepnij się do tych połączeń na środku (wlutuj tylko diodę zgodnie z rysunki na panelu). Przykładowe podłączenie dokładnie tego samego panelu znajdziesz tutaj: https://hackaday.io/project/19884-solar-supercap-charged-lorawan-iot-device/details

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.