Skocz do zawartości

Sterowanie elektrycznym wózkiem inwalidzkim

Pomocna odpowiedź

Cześć!

Jako nowy użytkownik, przede wszystkim chciałbym się przywitać. Szukam pomocy w zrealizowaniu projektu (oczywiście zapłacę)- zdalnie sterowanego wózka inwalidzkiego. Historia i pomysł są następujące:

Poruszam się na wózku, ręcznym. Proces poruszania się, wolałbym zautomatyzować dla własnej wygody, a niejednokrotnie potrzeby. Mam na stanie hulajnogę Xiaomi m365, którą chciałbym wykorzystać podczas prac (silnik, sterownik, bateria). Wózek, czyli ramę, koła i tapicerkę mogę zrobić sam. Cóż mi zatem potrzebne?

Osoba, która zajmie się oprogramowaniem sterowania silnikiem skręcania, silnikiem napędowym i zintegrowania tego w jeden, najlepiej bezprzewodowy, obsługiwany jedną ręką kontroler, jak np ten:

VR-Uniwersalna-Bezprzewodowa-Bluetooth-Gamepad-Joystick-Gry-Pilota-Zdalnego-Sterowania-dla-Android-IOS-3D-VR-Okulary.thumb.jpg.78b9e0482cb1e4c1ffafac15199791f0.jpg

Chciałbym, aby wózek wyglądał mniej więcej tak:

330365208_wzek.thumb.png.c54ded697751eab3ec67ef5a1fe230ac.png

Co chciałbym otrzymać:

Jak wspomniałem powyżej, zintegrowane sterowanie wózkiem inwalidzkim z poziomu bezprzewodowego, obsługiwanego jedną ręką kontrolera. Pomoc w zakresie doboru i zakupu niezbędnych materiałów (silnik do sterowania, wszelkiego rodzaju sterowniki, arduino (bądź inna platforma), etc).

Optymalnie byłoby, gdyby wykonawca był z okolic Poznania, lub Wrocławia. Sam pochodzę z Leszna, byłoby fantastycznie, gdybym mógł w tym procesie uczestniczyć i czegoś się nauczyć. Chciałbym oczywiście dzielić się z Wami postępami prac, także będę je tu publikował.

Będzie to dla mnie bardzo ważny projekt, gdyż po osiągnięciu celu, miałbym kilka nowych pomysłów do realizacji i byćmoże komercjalizacji.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.