Skocz do zawartości

Praca przy budowie robota

Pomocna odpowiedź

OMG, a po kolei:

-Niech najpierw spróbuje na Księżyc polecieć, łatwiej.

-70 osób tam ma lecieć?! kupuje bilety na następny lot 😃

Gość ma pasje i pomysły ale powinien zacząć od czegoś, hmmm.. mniejszego?

Najważniejsze, że ma kase na ten projekt a przynajmniej tak deklaruje i częściowo można to wydedukować z jego postów. Rosjanie wydali miliony na loty na księżyc a nigdy nie polecieli ale dzięki temu mają Bajkonur i stacje kosmiczną. Także kto czuje się na siłach sprostać wyzwaniu szalonego naukowca do dzieła! A tak na marginesie twórca Zepelina nazywany był Szalonym Baronem do czasu gdy...

Popieram. Ważna jest pasja, a ten gość ma jej pod dostatkiem i jeszcze trochę.

Devonport, jak jesteś zalogowany na tym forum, to zapytaj się kiedy koniec prac i kiedy będę mógł kupić bilety na lot na...Marsa, albo księżyc, nieważne.

Misja "spirita" na marsa kosztowała NASA 800milionów, a spirit to robot mały, a on planuje prom kosmiczny na napęd inercyjny(nie łapie o co chodzi z tym napędem, ale to nowe).

Do tego dochodzą koszta ludzi, materiałów.... gość jest miliarderem czy się mylę.

Osobiście mogę mu życzyć tylko szczęścia w rozmowach ze sponsorami 😃

Zarejstrowałem się na forum Marssociety, i znalazłem post w którym autor przedstawia "napęd magnetoakumulacyjny", brzmi to ultra-hiper-extra-szalenie, ale warto wierzyć w ludzi, bo wiara czyni cuda 😋

Kto zamawia apartament na Alpha-Centauri? 😉

Po dodatkowym wczytaniu się w temat, przeczytałem, że lot na marsa ma trwać mniej więcej....DZIEŃ, spiritowi to zajeło eee....kilka MIESIęCY???

Panowie, wbijamy na Mgławice Raka? Bo zwsze chciałem ją zobaczyć 😮

To chyba nie jest na serio.. xD Niemożliwe że ktoś chce sobie prawie amatorskimi srodkami wybudować prom i to ejszcze zdolny do startu z ziemi...

A może przełom ?;] Polacy podbiją marsa i będziemy rządzić w kosmosie ;]

Promu nigdy nikt taki nie zbuduje. Musiał by ściągnąć tu naukowców. Zajęło by mu to wiele lat badań, bo chyba NASA nie udostępni mu planów.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...