Skocz do zawartości

Zlecę wykonanie kroplomierza PID

Pomocna odpowiedź

Szanowni Państwo, 

Chciałbym zlecić wykonanie urządzenia stanowiącego połączenie regulatora natężenia prądu z kroplomierzem. Urządzenie miałoby działać na podobnej zasadzie jak regulator temperatury PID tyle, że wartością zadaną miałby być liczba spadających kropel. W razie, gdyby liczba kropel spadała poniżej określonej wartości, natężenie prądu miałoby rosnąć - jeśli liczba kropel spadałaby poniżej określonej wartości, natężenie prądu miałoby spadać - i tak aż do określenia jakiegoś optymalnego natężenia dla wartości zadanej. 

Domyślam się, że ten opis może być dość uproszczony - nie jestem zawodowo związany z elektroniką - trudno mi więc ocenić jakie jeszcze informacje są potrzebne do wyceny takiego zlecenia. Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć w prywatnej wiadomości. 

Prosiłbym o oferty również w prywatnej wiadomości. 

Dzień dobry @Admiso,

mam pytania, które z pewnością przydadzą się również innym - o jakie urządzenie chodzi? Czy jest już wykonana warstwa sprzętowa, lub chociaż jakieś założenia, tzn mam już czujnik i mogę mierzyć ilość kropel? Urządzeniem dozującym byłby jakiś elektrozawór? Dokąd mają te krople spadać? Co w kwestii niezawodności? Jest ona krytyczna? Bez tych podstawowych informacji ciężko będzie pomyśleć nad wyceną.

Pozdrawiam 🙂

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.