Skocz do zawartości

Zestaw startowy do Arduino, Raspberry Pi itd.

Cmisty

Pomocna odpowiedź

Witam, chodzę do technikum mechatronicznego, więc tematu elektroniki coś liznąłem. Moje pytanie brzmi jaki zestaw startowy do Arduino, Raspberry Pi polecacie na początek do nauki podstaw, ale też aby w przyszłości można było zmontować z tego coś fajnego. 

Ponad to myślałem o zakupie stacji lutowniczej najlepiej z ciepłym powietrzem, co możecie polecić? Może coś w zestawie z analogowymi komponentami elektronicznymi? Przeglądałem zestawy na Bootlandzie, ale ciężko mi coś wybrać. Liczę na waszą pomoc. Budżet myślę że 600-700 będzie ok na początek, ale w razie potrzeby mogę coś dołożyć. 

Pozdrawiam 🙂

@Cmisty witam na forum 🙂

Czy masz już pomysł co dokładnie będziesz robił z Arduino i RPi? Jeśli nie, to zerknij na nasze kursy https://forbot.pl/kursy - w każdym z nich polecam konkretny zestaw elementów, dzięki któremu wykonasz wszystkie ćwiczenia z kursu. W zestawach są uniwersalne elementy i moduły, więc na pewno przydadzą się też w przyszłości. Jeśli chodzi o lutowanie to tak samo, mamy kurs lutowania i polecany zestaw warsztatowy. Zerknij na te produkty i w razie wątpliwości pytaj śmiało - coś doradzimy 🙂

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.