Skocz do zawartości

Problem z uruchamianiem Raspberry Pi 4

Pomocna odpowiedź

Napisano

od 4 dni mam problem z uruchamianiem malinki. Zawsze wpinałem zasilanie w listwę i startowała. Teraz jak wpinam to świeci się czerwona dioda, musze wypiąć kabelek bezpośrednio z usb-c i wpiąć go wtedy startuje. Wie ktoś ocb?

Ino tak samo miałem kiedyś, a zobacz sobie, czy po wyłączeniu podkręcania jest tak samo. Może wystarczy trochę zmniejszyć. 

A jak włączasz, to z włożonym kablem, czy wkładasz po uruchomieniu? Wydaje mi się, ze coś z tym tez mogło powodować problem.

Poszukaj moze po prostu w google, trochę ludzi miało ten problem, ale koniecznie po angielsku. ,,Raspberry pi 4 not booting red light".

Ps. A dobrze wyłączasz? Ja tak miałem tez jak wyłączałem zasilanie, zamiast wylogowywać. 

Wiem, rady podstawowe, ale, mi pomogło.

• Lubię! 1

Możliwe, zasilacz do SSD powinien mieć minimum 3A, zobacz sobie, czy masz tyle. Choć tez nie ma co w drugą stronę zbyt, bo za duża moc dobra nie będzie.

Czytałem coś, ze niby dużo osób jak zmieniło kartę, to pomogło, ale z dyskiem to juz nie tak łatwo.

A, spróbuj innego kabla użyć, tak dla pewności. Ale najważniejsze, sprawdzić zasilacz.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...