sunny Napisano Kwiecień 2, 2021 Udostępnij Napisano Kwiecień 2, 2021 (edytowany) witam. Mam takie pytanie, czy żeby przesłać progrm z VSCodePlatformIO do płytki Arduino trzeba mieć zainstalowane ArduinoIDE? Mam taką sytuację że program mi się kompiluje, natomiast przy próbie przesłania do płytki Arduino wyrzuca mi taki błąd, Cytat "Configuring upload protocol... AVAILABLE: arduino CURRENT: upload_protocol = arduino Looking for upload port... Error: Please specify `upload_port` for environment or use global `--upload-port` option. For some development platforms it can be a USB flash drive (i.e. /media/<user>/<device name>) *** [upload] Explicit exit, status 1 =========================================================================== [FAILED] Took 2.71 seconds =========================================================================== The terminal process "C:\Users\Ada\.platformio\penv\Scripts\platformio.exe 'run', '--target', 'upload'" terminated with exit code: 1. Terminal will be reused by tasks, press any key to close it." Dopisałem w PIO taką linijkę upload_port = COM3 i w daszym ciągu PIO nie widzi płytki. Pozdr Edytowano Kwiecień 3, 2021 przez Treker Edycja tematu
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »