Mieciu43 Napisano Wrzesień 19, 2021 Udostępnij Napisano Wrzesień 19, 2021 Witam, na czym najlepiej zaprezentować do projektu jak działa 2 prawo kirchhoffa? Chodzi oczywiście o samochód osobowy. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
daneil737 Wrzesień 20, 2021 Udostępnij Wrzesień 20, 2021 O co chodzi z samochodem osobowym? Czy chodzi o coś w stylu analogii wodnej, ale bazującego na zasadzie działania samochodu? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
daneil737 Wrzesień 20, 2021 Udostępnij Wrzesień 20, 2021 Zakładam, że dobrze zrozumiałem, więc oto moja propozycja: II Prawo Kirchoffa mówi, że suma źródeł napięcia oraz spadków napięć w oczku wynosi 0. Jeśli by to przyrównać do samochodu to źródła napięcia mogą być stacjami benzynowymi, a spadki napięć to trasa, którą jedzie samochód, a co za tym idzie, zużywa to paliwo. W tym przypadku zakładamy, że kierowca swoją trasą zatacza koło i w momencie, kiedy dojedzie na początek swojej trasy, bak jego samochodu będzie pusty. Mam nadzieję, że pomogłem i pozdrawiam. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »