faustin Napisano Listopad 21, 2021 Udostępnij Napisano Listopad 21, 2021 Witam Mam problem ale nie ze schematem z rysunku tylko z podłączeniem tego schematu w realu otóż czy takie wpięcie się do drugiego kanału zasilacza laboratoryjnego jest prawidłowe ? Jak widać na zdjęciu . Czy nie można by było w celu pomiaru wartości prądu wpięcie się multimetram poprzez woltomierz ( zaznaczę z góry że dysponowałam bananami z dziurką ) i podłączenie masy do drugiego wyjścia termistora NTC ? I jeszcze jedno co by było gdybym nie miała bananów z dziurką tylko zwykłe bez dziurki ? Dało by się jakoś to inaczej podłączyć ? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
faustin Listopad 21, 2021 Autor tematu Udostępnij Listopad 21, 2021 A schemat wygląda tak Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
faustin Listopad 21, 2021 Autor tematu Udostępnij Listopad 21, 2021 Dobra teraz zauważyłam że na zdjęciu jednak jest wpięcie poprzez woltomierz ale dlaczego ten woltomierz podpinamy do drugiego kanału zasilacza laboratoryjnego ? Nie można po prostu wpiąć się na wejście i wyjście wprost na termistor NTC ? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Gieneq Listopad 22, 2021 Udostępnij Listopad 22, 2021 @faustin domyślam się że jedna para kabli jest do zasilania grzałki termistora, czy czegoś innego czego na schemacie nie widać. Te pudełko jest bardziej skomplikowane niż to co na schemacie, ma jakieś wentylatory więc pewnie służy do ogrzewania termistora. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »