Skocz do zawartości

Gdzie jest bezpiecznik w multimetrze?

Pomocna odpowiedź

Napisano (edytowany)

Witam. Podejrzewałem, że spaliłem bezpiecznik w tym podstawowym multimetrze od Forbota, więc go rozkręcam, a tu zonk.

20220212_183325.jpg

Edytowano przez fnx4

"Jakość" tego czegoś powala, mam nadzieję że nie przyszło Ci nigdy do głowy mierzyć tym napięcia sieciowe.

• Lubię! 1
30 minut temu, _LM_ napisał:

"Jakość" tego czegoś powala, mam nadzieję że nie przyszło Ci nigdy do głowy mierzyć tym napięcia sieciowe.

Owszem, mierzyłem...;)

4 minuty temu, fnx4 napisał:

Farmaceuta, uwierz mi tam nic nie ma 😉

To pewnie nie ma bezpiecznika i wyzional ducha...😕 Pokaz jeszcze zdjecie od strony kabli bo tam kable przykrywaly kilka elementow..

• Pomogłeś! 1

@fnx4 z racji problemów z dostępnością komponentów producent mierników bez informowania sprzedawców najwidoczniej uprościł płytkę miernika pozbywając się bezpiecznika w takiej formie. Zwróć się z tym do Botlandu pisząc na adres [email protected]l

• Pomogłeś! 1
  • 2 tygodnie później...

Multimetr się rozpadł. Trudno.

Kupiłem nowy niby lepszy. Tylko na rezystorze 330 om pokazuje 225om. Wszystkie inne rezystory pokazuje ok. Co myślicie, reklamować?

1 minutę temu, fnx4 napisał:

Multimetr się rozpadł. Trudno.

Kupiłem nowy niby lepszy. Tylko na rezystorze 330 om pokazuje 225om. Wszystkie inne rezystory pokazuje ok. Co myślicie, reklamować?

Skoro na innych pokazuje dobrze a na jednym "zle" to bardziej bym obstawial rozrzut wartosci na samym rezystorze...tylko w teorii rezystor 10k ma rzeczywiscie 10k...😉 A sprobuj inne 330 sprawdzic jak masz...

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...