Skocz do zawartości

Odczyt częstotliwość dźwięku z MAX4466

Pomocna odpowiedź

1. Jest na forum widget do kodu, nie trzeba wklejać obrazków.

2. Ustal jedną konwencję gdzie są nawiasy klamrowe i jak stawiasz spacje i się jej trzymaj.

3. "else" w linii 26 jest szkodliwy, dla rosnących wartości napięcia minimum nie zostanie zaktualizowane.

4. Nie chcesz rozwinąć tego programu tylko napisać nowy, bo nie ma części wspólnych w zasadzie. Napisz więcej co chcesz osiągnąć, jaki zakres częstotliwości, po co, z jakimi ograniczeniami?

• Lubię! 1

Głównym celem jest to, żeby odczytać na jakiej częstotliwości występuje dany poziom natężenia dźwięku i najlepiej przedstawienia tego na wykresie.

(edytowany)

To brzmi jak cel procesowy, jaki jest stojący za nim cel samoistny? Co chcesz osiągnąć przez uzyskanie tego programu? Może przykłady pomogą:

1. "Chciałbym dostać 5 z Przetwarzania Sygnałów i dostałem temat analizy częstotliwości."

2. "Chciałbym się nauczyć więcej o DSP i taki wymyśliłem projekt."

3. "Grupa zamaskowanych włamywaczy powiedziała że sprzeda mojego kota w niewolę jak nie napiszę im takiego programu, nie chce stracić mojego kota."

No i ograniczenia, czy musi być ATMega328, czy musi być Arduino, jaki zakres częstotliwości, i tak dalej

Edytowano przez Chumanista

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...