_LM_ Napisano Marzec 20, 2022 Udostępnij Napisano Marzec 20, 2022 Nie wynika to jasno z kursu, ani też trudno mi znaleźć to w oficjalnej dokumentacji, pytanie dotyczy folderów z własnymi bibliotekami. Czy takie dołączenie jest prawidłowe? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Zealota Marzec 20, 2022 Udostępnij Marzec 20, 2022 Można to zrobić na 100 sposobów. Osobiście takie konstrukcje "../" uważam na zbyteczne a nawet szkodliwe oraz mało czytelne. W mojej ocenie najlepiej umieścić swoje biblioteki w osobnych katalogu, załóżmy libs w katalogu Core/src/ następnie dodanie "${ProjDirPath}/Core/Src/libs" do sekcji "Path and Symbols". W ten sposób pozbędziesz się "../" bo to będzie zaciemniać Ci obraz. Pozostanie zatem "includować" w dowolnym pliku w drzewie poprzez: #include "LCDLIB/LCD_HD4470.h" #include "ENCOLIB/enco.h" Oczywiście to co podałem to moje indywidualne podejście, nie powiem Ci autorytarnie, że to "na pewno dobrze". 2 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »