lucek20 Napisano Kwiecień 16, 2022 Udostępnij Napisano Kwiecień 16, 2022 (edytowany) Zbudowałem układ z lm2596 5.0 wzorując się na tym schemacie: No i nie działa. Na wyjściu mam 11,5V. Pytanie. Jeżeli zbuduję taki układ : Z pominięciem kondensatorów, cewki i diody, czy przetwornica powinna na wyjściu dawać 5v? Pytam bo dla testów zbudowałem taki układ i jest 11.5V. Edytowano Kwiecień 16, 2022 przez lucek20 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
_LM_ Kwiecień 16, 2022 Udostępnij Kwiecień 16, 2022 (edytowany) To jest przetwornica więc bez cewki i diody nie będzie to działało prawidłowo. 17 minut temu, lucek20 napisał: Zbudowałem układ z lm2596 5.0 wzorując się na tym schemacie: Wpierw sprawdziłbym poprawność montażu, czasem ułożenie ścieżek ma wpływ na działanie. Producenci w notach podają jaka ma być topologia układu. Nie inaczej jest w twoim przypadku: Edytowano Kwiecień 16, 2022 przez _LM_ Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
_LM_ Kwiecień 16, 2022 Udostępnij Kwiecień 16, 2022 pokaż zdjęcie swojego dzieła, w miarę ostre i wyraźne, ciekaw jestem czy twój dławik ma zalecaną wartość 1 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
lucek20 Kwiecień 17, 2022 Autor tematu Udostępnij Kwiecień 17, 2022 Okazało się, że płytka miała zwarcie (błąd jlcpcb) zawarcie usunąłem, kod rabatowy otrzymałem i jest wszystko ok. 😁 2 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »