Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

• 4 tygodnie później...

Ładny projekt, ale odgłosy straszne. Myślałem już kiedyś o takiej pompie, ale interesuje mnie jaka jest siła ssania takiego urządzenia, i czy mogą być na wlocie opory typu filtr zanieczyszczeń. Oczywiście chodzi mi nie o HCL, tylko np. o naftę.

No i przy okazji jak tam z trwałością tych wydruków przy, w końcu, sporym obciążeniu.

24 minuty temu, jargraw napisał:

No i przy okazji jak tam z trwałością tych wydruków przy, w końcu, sporym obciążeniu.

Bez smarowania nie polecam 😉 Trochę się grzeje, ale to głównie dlatego ze nie miałem łożysk wysokoobrotowych i dałem gumkowe.

25 minut temu, jargraw napisał:

Ładny projekt, ale odgłosy straszne.

To maszyna, to ma hałasować 😉 iPhone nie szczyci się najlepszym mikrofonem, w realu nie brzmi to tak źle.

27 minut temu, jargraw napisał:

Myślałem już kiedyś o takiej pompie, ale interesuje mnie jaka jest siła ssania takiego urządzenia, i czy mogą być na wlocie opory typu filtr zanieczyszczeń.

To zależy ile jej dasz mocy. 775 z przekładnią planetarną pewnie by sobie poradził, tylko musiałbyś dobrze dobrać wężyk by łożysko go całkowicie uszczelniało i tworzyło podciśnienie ssące ciecz. Jak nie przetestujesz to się nie dowiesz czy spełnia Twoje wymagania. 

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...