Skocz do zawartości

Już jest esp32 z zigbee ESP32-C3 ESP32-H2

Michal88

Pomocna odpowiedź

Znalazłem pierwsze esp32 z zigbee. £5.92  20% zniżki | LILYGO®T-zigbee ESP32-C3 TLSR8258 Zigbee bardzo niskie mocy IOT rozwoju pokładzie WiFi Bluetooth inteligentny moduł sterowania dla Xiaomi
https://a.aliexpress.com/_mNs5p7M

ESP32-C3 też już jest.

Ale czekam na ESP32-h2

Edytowano przez Michal88
  • Lubię! 1

(edytowany)

@Michal88 w sumie ciekawe. Nie jestem znawcą rodziny ESP32, jakby ktoś miał porównanie łącznie z najnowszymi odmianami to byłbym wdzięczny za podlinkowanie.

20 godzin temu, Michal88 napisał:

Znalazłem pierwsze esp32 z zigbee.

Układ 3C jest dość nowy (koniec 2020 roku). Ostatnio próbowałem coś na nim odpalić, egzemplarz z Botlandu żeby nie było niespodzianek, i np. Platformio wciąż nie ma wsparcia i wiszą zapytania dosłownie sprzed 2 tygodni. Arduino IDE już lepiej, ma wsparcie ale jeszcze za wiele tam nie zdziałałem. 

image.thumb.png.73022244f3154d406482a601ad9ddf0c.png

Układ H2 jest z tego co widzę nowszy (nieco ponad pół roku od ogłoszenia) i patrząc na opis funkcji masz tam wsparcie dla ZigBee. W sprzedaży chyba nie ma, w listopadzie był materiał na YT od Espressif, dokumentacji brak, albo nie umiem jej znaleźć. Cóż, poczekasz 😄 ale szykuje się coś ciekawego

image.thumb.png.2039fcf44782e770ad045540b9bf83ac.png

Edytowano przez Gieneq

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.