Skocz do zawartości

ESP8266 + RFID RC522 - wysyłanie danych do skryptu php - zbyt długie wysylanie za pierwszym razem

Pomocna odpowiedź

1 minutę temu, _LM_ napisał:

zatem dokąd prowadzi return?

W tym przypadku jest to całkowicie poprawne - kończy działanie loop bo dalej już nie ma nic do roboty,

• Lubię! 1
4 minuty temu, ethanak napisał:

Reasumując: sekunda w takim przypadku jest absolutnie do przyjęcia i nie zależy to od prędkości łącza ani tego, z jakiej sieci wychodzisz.

to w takim razie nie mamy o czym dyskutować w tej kwestii, twoje wytłumaczenie jest mega dogłębne i nawet nie ma co drążyć tego tematu dalej, raczej pisząc i pytająć o to myślałem, że mam jakiś błąd, który mi to powoduje, ale widze, ze jest to normalna sprawa, wieć bardzo dziękuję za wsparcie i pomoc

wiecie, tak mi to nie dało spokoju i zapuściłem pętlę co mi wysyła co 5 minut do tego serwere na home.pl zapytanie i zostawiłem to na całą noc, rezultat był taki że każde z tych zapytań dostawało odpowiedz mieszczącą się w 50ms, czy jest to zdrowo rozsądkowe by obejść ten czas oczekiwania na odczyt z karty po dłuższem jej nieodczytaniu by uniknąć czekania tego dłuższego czasu który wynosi ponad sekunde? bo wtedy jak w między czasie zeskanuje kartę to odczyt jest też taki sam czyli < 50 ms

test.JPG

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...