Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Cześć, XC9527 do już dość leciwe CLPD i sądzę, że jego konfiguracja przez ESP może być dość problematyczna. Urządzenie opisane na GitHubie testowane było z programem Vivado i układem FPGA Zynq, projekty na twój układ tworzone były w starszym środowisku - ISE Designe Suite, Vivado go nie obsługuje. Owszem z poziomu Vivado da się konfigurować starsze układy, ale nie jest to takie proste i musisz mieć plik binarny wygenerowany po syntezie projektu wykonanej wcześniej w ISE, ale i tak nie gwarantuje sukcesu, bo z Xilinxowymi środowiskami różnie bywa. Osobiście testowałem taki proces tylko na układach FPGA trzeciej generacji, nie wiem czy zadziałałoby to z CLPD. Także raczej potrzebny będzie dedykowany programator, przy czym nie musisz kupować oryginału, bardzo dobrze działają też klony od na przykład Waveshare.

• Lubię! 1

Powinien być ok, ale pamiętaj, że przy tym programatorze potrzebujesz Digilent Plugin for Xilinx Tools, opis jest w instrukcji.

• Lubię! 1
(edytowany)

Witam. Mam podobny programator. Programuje cpld. Programator komunikuje się przez złącze USB. Działa jak do tej pory poprawnie. Korzystam z programu Impact którym programuje cpld. I ISE WEBPACK w którym piszę kody.

Impact jest instalowany razem z programem ISE. Przy instalacji ise trzeba instalować wszystkie sterowniki to będzie działać. 

Program Windows wyszukał sterowniki automatycznie i je zainstalował po podłączeniu urządzenia.

Pozdrawiam

Edytowano przez kroszkanorber

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...