Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Napisano

Witam, od jakiegoś czasu próbuję zrobić generator sygnałów. Taki prosty generatorek do sygnału prostokątnego, trójkątnego i sinusoidalnego. Moim problemem jest załączenie bibliotek do programu aby ten działał poprawnie. Robię ten generator z poradnika, no dokładnie z dwóch, mianowicie poradnika https://www.instructables.com/DIY-FunctionWaveform-Generator/ oraz https://www.allaboutcircuits.com/projects/how-to-DIY-waveform-generator-analog-devices-ad9833-ATmega328p/. Ale dokładnie chce się skupić na tym pierwszym. Jest tam link do pobrania z kodem do arduino oraz 3 biblioteki(zamieszczę ten plik w załączniku). Od generatora przebiegów, od wyświetlacza LCD oraz od enkodera. I nie wiem jak je wgrać, bo chyba to powinienem zrobić. Pomyślałem wiec że z GitHuba pobiorę. W sumie to tylko dwie biblioteki musiałem dodać bo LCD już miałem. Jednak to nic nie dało dalej wyświetla mi się pewien błąd(zrobię screena i też dam w załączniku).Z takich innych rzeczy dodam jeszcze że kiedy otwieram plik wyskakuje mi dziwna ikonka, gdy kliknę "ok" program się otwiera i otwiera się też drugie dziwne okienko, gdy znów kliknę pole zaznaczone na niebiesko to okno programowania wydaje się działać normalnie. I cóż męczy mnie to strasznie bo ja tu chciałem sprawdzić program ewentualnie przerobić go pod mojego LCD(bo mam trochę innego) a tu takie coś. Będę niezmiernie wdzięczny za pomoc

Błąd przy weryfikowaniu.PNG

dziwne okienko przy otwieraniu programu.PNG

drugie dziwne okienko.PNG

FXZ5055K06ZGL9U (4).rar

@solowkidamian może źle rozumiem te zrzuty ekranu, ale... czy po prostu najpierw rozpakowałeś to archiwum? Bo to wygląda jakbyś działał wewnątrz skompresowanego archiwum.

• Lubię! 1
3 godziny temu, solowkidamian napisał:

@Treker co znaczy "rozpakować archiwum". Powinienem to zrobić czy nie? 

To jest plik rar i trzeba go rozpakować podobnie jak ZIP...pobierz jakiś program do rar'a i rozpakuje plik..wtedy dodaj te biblioteki u siebie...a błąd oznacza że twoja klasa nie ma reset(), ale sugeruje że ma być Reset() więc może warto z wielkiej litery spróbować...

• Lubię! 2

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...