Skocz do zawartości

Sposób na tanie płytki PCB

Pomocna odpowiedź

Napisano

Hej, dacie jakąś małą instrukcję jak używać tych uniwersalnych płytek drukowanych? Niezbyt mi się uśmiecha kupowanie płytek na zamówienie, chyba, że macie jakieś extra tanie oferty na pojedyncze sztuki.

Z góry dzięki za pomoc!

1 godzinę temu, JediPadawan napisał:

chyba, że macie jakieś extra tanie oferty na pojedyncze sztuki.

Jeżeli projektujesz w EasyEDA to JLC ma kupon na 8$ raz na miesiąc (warunkiem jest wgranie płytki poprzez EasyEDA) https://support.jlcpcb.com/article/217-special-offer-get-8-off-coupon-once-a-month-for-easyeda-project😉 Już kilka sztuk tak zamówiłem... Niestety minimalna wartość to 1$+VAT, więc te 5-7 złotych trzeba wydać z kieszeni 😄 

A co do płytek uniwersalnych... nie polecam, bo przy czymś większym od migania diodą łatwo się pogubić w kabelkach.

• Lubię! 1

49 minut temu, H1M4W4R1 napisał:

Jeżeli projektujesz w EasyEDA to JLC ma kupon na 8$ raz na miesiąc (warunkiem jest wgranie płytki poprzez EasyEDA) https://support.jlcpcb.com/article/217-special-offer-get-8-off-coupon-once-a-month-for-easyeda-project😉 Już kilka sztuk tak zamówiłem... Niestety minimalna wartość to 1$+VAT, więc te 5-7 złotych trzeba wydać z kieszeni 😄 

A co do płytek uniwersalnych... nie polecam, bo przy czymś większym od migania diodą łatwo się pogubić w kabelkach.

Dzięki, ale czy mógłbyś mi wytłumaczyć, co to EasyEDA, bo nie wiem?

21 minut temu, JediPadawan napisał:

Dzięki, ale czy mógłbyś mi wytłumaczyć, co to EasyEDA, bo nie wiem?

Oprogramowanie do projektowania płytek drukowanych (EDA). Bardzo wygodne w użyciu, ale na temat oprogramowania do projektowania już wiele osób się wypowiadało multum razy... Wystarczy poszukać na forum 😉 

• Lubię! 1
9 minut temu, H1M4W4R1 napisał:

Oprogramowanie do projektowania płytek drukowanych (EDA). Bardzo wygodne w użyciu, ale na temat oprogramowania do projektowania już wiele osób się wypowiadało multum razy... Wystarczy poszukać na forum 😉 

Ok dzięki bardzo.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...