Festi449 Napisano Maj 6, 2023 Udostępnij Napisano Maj 6, 2023 Wie ktoś gdzie/u kogo można kupić nowe ogniwa lub depakietowane ale w dobrym stanie które trzymają parametry litowo-jonowe 21700? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
matsobdev Maj 6, 2023 Udostępnij Maj 6, 2023 (edytowany) Nie mam nic z nimi, ale Batimex. Jak nie potrzebujesz całego opakowania zbiorczego, to może jednak nówki będą lepsze. Choć ciekawe ogniwa, 5 Ah Samsunga wysokoprądowe (chwilowo) chyba tylko w depakiecie można znaleźć. Kiedyś kupowałem tam 21700 5 Ah 10 A, jak dopiero wyszły i wszystko spoko. No i też masz z blaszkami gotowe niektóre, więc full service. Tak potaniały 21700, że lepsza opcja od 18650. Edytowano Maj 6, 2023 przez matsobdev 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Festi449 Maj 6, 2023 Autor tematu Udostępnij Maj 6, 2023 @matsobdev Potrzebuje 50 szt. do pakietu 10S5P do hulajnogi i najbardziej myślałem nad Samsungami 40T i chyba będą najlepsze w tej cenie. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
matsobdev Maj 6, 2023 Udostępnij Maj 6, 2023 To już grubo. Nie mam praktyki z zgrzewaniu, ale te z depakietu, troche materiału mają już wyrwane. Jak przy plusie to nie ma znaczenia, bo jest gruba blacha w powietrzu, to minus to praktycznie denko ogniwa. Wiadro z piaskiem albo dwa, jak się przepali podczas zgrzewania. nawet przy dobrych parametrach, jak się trafi w stary zgrzew. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Festi449 Maj 6, 2023 Autor tematu Udostępnij Maj 6, 2023 @matsobdev Wiem wiem wiem bo już robiłem baterie 10S10P z 18650 tylko ze z starych baterii po laptopach i to była najgorsza decyzja bo chyba z 2 miesiące wszystkie ogniwa testowałem i dobierałem a teraz już bateria totalnie się zepsuła i potrzebuje jakiś ogniw ale teraz już chcę postawić na nowych. A jedank 21700 wychodzą trochę tanie mimo wszystko niż 18650. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
matsobdev Maj 6, 2023 Udostępnij Maj 6, 2023 Ja te dwie nowe 21700 50E co kupiłem pod koniec 2019, jeszcze nie ładowałem i cały czas równo co do setki trzymają napięcia oba takie samo. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »