Skocz do zawartości

Jak sterować monitorem ze złączem power-usb?

bjrk

Pomocna odpowiedź

Witam!

Natrafiłem na coś takiego: MONITOR WYŚWIETLACZ FUJITSU 7'' KD02902-6132 . W opisie jest "Złącze: PoweredUSB". Wyczytałem, że to jest USB z zasilaniem. OK.

Jeśli tak, to można rozdzielić USB i zasilanie. OK. Powiedzmy, że rozdzieliłem i zasilam jak trzeba.

Pozostaje najważniejsze dla mnie pytanie: Jakim urządzeniem USB jest ten monitor, jak wygląda sterowanie nim. Czy zachowuje się jak dalekopis? Jakie komendy przyjmuje?

Próbowałem odszukać w necie jakąś  instrukcję, ale ciągle dostaję tylko informację gdzie można go kupić.  Widziałem oferty konwertera "maszyna POS" -> HDMI, ale mnie chodzi o to jak używać tego monitora poprzez port USB na najniższym poziomie (o ile to możliwe) - jak wygląda strumień danych.

• Lubię! 1

Kupiłem takie coś. Mam jakiś stary komputer z tymi złączami (pewnie z kasy fiskalnej) i po podłączeniu i zabotowaniu Ubuntu od pewnego momentu obraz instalatora się na nim pojawił. A więc jest to jakaś karta graficzna via USB. Niestety mój sprzęt to Celeron 1GHz a Ubuntu było Lubuntu 18.04 i się nie doczekałem startu. Ale działał cały czas. Trzeba by uruchomić jakiś staroć ale na to już nie starczyło mi czasu (Ubuntu 10.04 restartowało komputer). Niemniej jednak to powinno być coś standardowego.

20230927_211928.jpg

Edytowano przez jmlynik
Dodanie zdjęcia

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.