Skocz do zawartości

Problem z HDMI na Raspberry 4


Elmiti

Pomocna odpowiedź

Niedawno zakupiłem Raspberry 4 / 4 GB i mam problem z wyświetlaniem na monitorze

Instalacja systemy przeprowadzona z sieci na kartę pamięci, instalacja, komunikaty o rozpakowaniu się instalatora, restart maliny - obraz jest ok (monitor pokazuje rozdzielczość 720p)

Po restarcie mam prze chwilę logo maliny, teczę i po chwili brak sygnału (na ekranie pojawia się na chwilę informacja o rozdzielczości 1080p)

Jak wymusić (czy da się) wyświetlanie obrazu na monitorze z rozdzielczości 720p ?

Niestety karta sieciowa LAN nie podnosi się więc nie mam możliwości dostania się do maliny przez SSH, zostaje mi tylko modyfikacja pliku config.txt na karcie pamięci

Instalowałem też obraz systemu poprzez Imager i w tym przypadku obraz jest do momentu restartu maliny po włożeniu karty do urządzenia

Proszę o jakieś sugestie

Link do komentarza
Share on other sites

Dołącz do dyskusji, napisz odpowiedź!

Jeśli masz już konto to zaloguj się teraz, aby opublikować wiadomość jako Ty. Możesz też napisać teraz i zarejestrować się później.
Uwaga: wgrywanie zdjęć i załączników dostępne jest po zalogowaniu!

Anonim
Dołącz do dyskusji! Kliknij i zacznij pisać...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.