Skocz do zawartości

Jak w praktyce wykorzystać serwomechanizm?

Pomocna odpowiedź

(edytowany)

Druk 3D to wspaniała rzecz. Za nic bym nie wrócił do stylu pracy z czasów zanim miałem drukarkę. Z tymi prążkami to zależy od drukarki, ale myślę że na większości da się to rozwiązać. Jakbyś potrzebował porady lub wydruku to pisz.

Edytowano przez AntekBezak

A komu na kółku zębatym przeszkadzają prążki? Zawsze będą, jest to ściśle związane z procesem druku, tyle że mogą być mniej widoczne. Jak chcesz bez prążków to drukuj na żywicówce.

Mi póki co w ogóle nie przeszkadzają, wiem po po prostu, że kolega mówił, że to wcale nie takie proste, nawet zwykła kostkę wydrukować. 

No jeśli chodzi o druk 3d to taka drukareczka na botlandzie za 900 zł albo taka droższa https://botland.com.pl/drukarki-3d-creality-seria-ender/23984-drukarka-3d-creality-ender-3-v3-ke.html

to już ok jest? czy na co zwrócić uwagę i gdzie zajrzeć jeśli się jest zupełnym świerzakiem 

Ja osobiście mam złe doświadczenia z creality (chociaż wiele osób chwali ich drukarki), dlatego raczej polecam ci anycubic kobra 2 neo którą sam używam i jest super. Chyba że masz więcej kasy to kup jakąś Prusę MK4 lub BambuLab P1S.

8 minut temu, giovanni napisał:

To ja bym chciał taką, że podłączę do kontaktu i w miarę drukuje

Powiem tak: wszystkie drukarki w miarę drukują po włączeniu. Każda ma jakieś problemy Endery mają szparki. Anetki mają fatalne gniazda do podłączenia stołu i trzeba często-gęsto korygować poziom. Na wszystko są sposoby, a każda drukarka wymaga jakiejś regulacji. A jak masz kasę to kup jakiegoś Vorona czy co... a w ogóle to na reprapy.pl możesz zapytać co masz kupić, z reguły odpowiadają sensownie... poza tym kupowanie w Botlandzie drukarek jest nieco bez sensu (z całym szacunkiem do tej firmy, ale ceny mają z kosmosu).

3 godziny temu, giovanni napisał:

To ja bym chciał taką, że podłączę do kontaktu i w miarę drukuje 🙂

To chyba prusa ale trzeba mieć dość wysoki budżet

(edytowany)

😅 pardon mój błąd. 

To 4.5 k to trochę za dużo jak na moje skromne potrzeby i początki. Może później, jak pochłonie mnie pasja drukowania 3D.. 

Edytowano przez giovanni

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...