Skocz do zawartości

Serwo - szybsze. Jak?

Pomocna odpowiedź

Napisano

Witam wszystkich.

Rozmawiałem dzisiaj z jednym z użytkowników portalu na temat silniczków do montażu w line followerach. Dostałem ciekawy filmik z YT na którym widać przerobione serwo. Jednakże to nie takie zwykłe serwo ponieważ porusza się z nienormalną szybkością. Moje pytanie kieruje więc do was. Czy wiecie jak uzyskać taki efekt.

oto filmik:

• Lubię! 1

Wystarczy zmienić przełożenie w przekładni 😉 Można wymienić zębatki/usunąć jeden stopień przekładni, jednym słowem trzeba wykazać się kreatywnością 😉

też według tego robiłem filmiku ale do tower pro sg-5010 nie polecam:

-wyszczerbia plastikowe zębatki

-nie można do końca skręcić obudowy bo też szczerbi

ta metoda nadaje się tylko do serw z metalowymi zębatkami

A jak sądzicie, jaka będzie żywotność takiego serwa? Tzn, ile mniej-więcej wytrzymają? Bo w sumie o przekładnię się nie boję, wkońcu wytrzymuję obciążenie ok 15Ncm, ale co z silnikiem?

Edit:

@UP, ja bym je chyba spróbował zlutować. Facet od G.Enek'a mówił, że czasem ciężko to skleić równo a do tego jak się używa mocnych klejów to łatwo się tego rozdzilić potem nie da.... I dlatego on zepsuł pare kompletów trybów zanim mu to wyszło dobrze.

ja sklejam super glue i klej trzymał 2-3, dlatego w serwie rozwiercałem dziurki na osie, potem te dwie zębatki z oska skleisz, ale pamiętaj POTEM JUŻ ICH NIE ROZŁĄCZYSZ

Jak metal z plastikiem zwiąże to wytrzyma.

Komentarz dodany przez: Treker

Znaki interpunkcyjne to też kropki na końcu zadania, które to (zdania) należy zaczynać z wielkiej litery 😉

fakt 🙂

Ja póki co nie będę kombinował, narazie mam inny projekt do skończenia. Ale pewnie wrócę do tego pomysłu, przy budowie line followera, szczególnie że w domu mam dwa Tower Pro MG-995, które leżą w jakimś prototypie minisumo i się marnują...

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...