Skocz do zawartości

Pojazd na bazie Raspberry Pi Pico W sterowany padem od PS4

Pomocna odpowiedź

• 2 tygodnie później...
(edytowany)

A ja mam inne pytanko. Bo gdyby zrobić dwa egzemplarze takiego pojazdu można zrobić jakieś zawody czy inną zabawę. Tylko pytanie: czy parowanie jest gdzieś zapisywane, czy po każdym włączeniu trzeba na nowo parować? Bo przy dwóch pojazdach byłoby to raczej niewygodne...

Edytowano przez ethanak
12 godzin temu, Mariusz_95 napisał:

Bardzo fajny projekt! Gratuluję pomysłu i wykonania!🤩 Jaki jest zasięg tego robota i jak zrobiłeś parowanie robota z dowolnym kontrolerem? 

Dzięki. Zasięg robota to około 10 metrów. Parowanie zrobiłem dodając skanowanie urządzeń i wyszukiwanie po nazwie "Wireless Controller". Trzeba też zmienić w pliku /pico-sdk/lib/btstack/src/classic/hid_host.c stałą MAX_ATTRIBUTE_VALUE_SIZE z 300 na 512.

4 godziny temu, ethanak napisał:

A ja mam inne pytanko. Bo gdyby zrobić dwa egzemplarze takiego pojazdu można zrobić jakieś zawody czy inną zabawę. Tylko pytanie: czy parowanie jest gdzieś zapisywane, czy po każdym włączeniu trzeba na nowo parować? Bo przy dwóch pojazdach byłoby to raczej niewygodne...

Parowanie nie jest nigdzie zapisywane i trzeba na nowo parować.

To może lepiej zapisać? Parę linijek w programie... a masz pewność że będzie sparowany z właściwym urządzeniem.

Tak samo zrobiłem u siebie (RPi Zero 2), wyszukuję "Bluetooth 3 Keyboard" bo moja genialna klawiatura potrafi sobie maca zmienić.

• 9 miesiące później...

Zrobiłem zapamiętywanie adresu MAC kontrolera. @ethanak wielkie dzięki za podpowiedź. Brakowało mi parę linijek z tego gotowca. Możecie rzucić okiem na ostatniego commita, czy czegoś nie brakuje. Wszelkie uwagi mile widziane.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...