Skocz do zawartości

Pojazd na bazie Raspberry Pi Pico W sterowany padem od PS4

artpoz

Pomocna odpowiedź

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

(edytowany)

A ja mam inne pytanko. Bo gdyby zrobić dwa egzemplarze takiego pojazdu można zrobić jakieś zawody czy inną zabawę. Tylko pytanie: czy parowanie jest gdzieś zapisywane, czy po każdym włączeniu trzeba na nowo parować? Bo przy dwóch pojazdach byłoby to raczej niewygodne...

Edytowano przez ethanak

12 godzin temu, Mariusz_95 napisał:

Bardzo fajny projekt! Gratuluję pomysłu i wykonania!🤩 Jaki jest zasięg tego robota i jak zrobiłeś parowanie robota z dowolnym kontrolerem? 

Dzięki. Zasięg robota to około 10 metrów. Parowanie zrobiłem dodając skanowanie urządzeń i wyszukiwanie po nazwie "Wireless Controller". Trzeba też zmienić w pliku /pico-sdk/lib/btstack/src/classic/hid_host.c stałą MAX_ATTRIBUTE_VALUE_SIZE z 300 na 512.

4 godziny temu, ethanak napisał:

A ja mam inne pytanko. Bo gdyby zrobić dwa egzemplarze takiego pojazdu można zrobić jakieś zawody czy inną zabawę. Tylko pytanie: czy parowanie jest gdzieś zapisywane, czy po każdym włączeniu trzeba na nowo parować? Bo przy dwóch pojazdach byłoby to raczej niewygodne...

Parowanie nie jest nigdzie zapisywane i trzeba na nowo parować.

To może lepiej zapisać? Parę linijek w programie... a masz pewność że będzie sparowany z właściwym urządzeniem.

Tak samo zrobiłem u siebie (RPi Zero 2), wyszukuję "Bluetooth 3 Keyboard" bo moja genialna klawiatura potrafi sobie maca zmienić.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.