Skocz do zawartości

Jakie studia do projektowania i programowania dronów?

12kgketlebel

Pomocna odpowiedź

Cześć!

Fascynują mnie zarówno drony jak i programowanie i chciałbym się rozwinąć właśnie pod tym kątem. Pytanie jest więc proste - czy polecają Państwo jakiś konkretnie kierunek studiów, bądź uczelnie, pod kątem projektowania i programowania dronów? Lepsza będzie w tym przypadku mechatronika, robotyka, informatyka czy może jeszcze coś innego? 

Jeżeli zły dział to przepraszam, nie znalazłem nic odpowiedniejszego.

@12kgketlebel witam na forum 🙂 Raczej na żadnej uczelni nie spotkasz się z tego typu tematami, takie projekty mogą być jednak rozwijane w ramach studenckich kół naukowych. Jeśli rozważasz jakąś konkretną uczelnię to warto sprawdzić jakie koła naukowe działają na tych wydziałach/kierunkach. Tym sposobem trafisz na osoby o podobnych zainteresowaniach. Najwięcej wiedzy praktycznej zdobędziesz właśnie podczas realizowania tego typu projektów dodatkowych. 

• Pomogłeś! 1

@Treker dziękuję ślicznie za odpowiedź, ale tak po prawdzie to nie bardzo widzę jaki kierunek byłby w stanie połączyć tematy związane z lotnictwem, mechaniką maszyn (robotyką?) i programowaniem. Najbardziej się rzuca w oczy robotyka ale z tego co widzę to jest to dedykowany kierunek maszynom produkcyjnym, plc itd. wydaje mi się, że najlepszą opcją będzie mechatronika ale ciężko powiedzieć. Jeżeli ktoś ma tutaj jakieś doświadczenia, choćby skromne, to będę wdzięczny.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.